2009-06-30

Langkofel (Sassolungo)

Sitter nu i Berghaus Zallinger ca 2000 möh i Seiser Alm-området i Dolomiterna öster om Bolzano strax under mäktiga bergstoppen Langkofel eller Sassolungo som man säger på italienska. Har vandrat här uppe i ett fantastiskt bergsområde några dagar och stannar ytterligare 2-3 dagar. Efter en trevande inledning har vi nu avancerat i stort sett så högt upp man kan komma och få tag på boende i det här området. Och - här finns även möjlighet att koppla upp datorn mot internet. Det har varit tunnsått med sådana möjligheter hittills. Seiser Alm är egentligen fäbod till orten Seis och består av kilometervida kullar med betesmarker och med en blomprakt utan dess like. Folket här uppe är tvåspråkigt - tyska och italienska. Det verkar som om tyskan är huvudspråket. Det känns mer som Österrike/Tyskland än Italien.
Vi har haft en otrolig tur med vädret. Växlande molnighet och ca 25 grader varmt på dagarna. Knappt en regndroppe trots alla negativa väderrapporter och rapporter om översvämningar i Österrike och södra Tyskland. Regnet och åskan har tydligen fastnat på norrsidan av aplperna.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kul att se att du var i Sydtyrlolen. Jag var också där i början av juli. Jag lägger en länk till några bilder jag tog kring Langkofel.
http://andershyden.se/Südtirol%202009/N%20Langkofel/index.html