2009-11-03

Vernazza, Cinque Terre - 20091026

Snygg informationsskylt. Vernazza ligger fint nere vid vattnet med sandstrand (spiaggia) i anslutning till torget (Piazza Marconi). Sandstraden övergår norrut till fina badklippor. Piazza Marconi ligger i skugga hela dagen. Det är säkert skönt heta sommardagar men idag är luften i skuggan väldigt kylig. Man sitter inte på serveringarna på torget någon längre tid. Vi handlar bröd, ost och oliver och sätter oss i solen på badklipporna istället. Flera svenskar har följt ¨vårt exempel. Efter maten är det skönt med ett dopp. Det är säkert över 20 grader i vattnet. Vid sista doppet drar jag på mej en besvärlig hosta som nu efter en vecka övergått i en rejäl förkylning - dock ingen influensa än så länge:

Hamnen:

En gulfotad trut jagar matbitar vid klippbadet:

Klippduva vid klippbadet:

Piazza Marconi med sandstranden från hamnpiren:

Sandstraden och det skuggiga torget Piazza Marconi:

Klippbadet från utsiktplatsen Castello Doria:

Cinque Terre söderut från utsiktsplatsen Castello Doria. Corniglia på näst bortersta udden:

Cinque Terre norrut från Castello Doria. Nordligaste byn Monterosso skymtar i bakgrunden. Turbåtar trafikerar byarna i Cinque Terre (ej Corniglia) och även La Spezia och andra orter i omgivningen:

Vi tar dock tåget tillbaka till La Spezia och Hotell Mary. Fungerar bra som basläger. Vi har förlängt vårt boende där från tre nätter till fem så nu behöver vi inte flytta innan vi åker hemåt.

Inga kommentarer: