2014-04-25

Högfjällshotellet - Storfjället - Storfjällsgraven - Hemfjällstugan (Sälenfjällen)

Vi åker från stugan i Djupvik i 8-tiden på morgonen och parkerar bilen vid Högfjällshotellet i Sälenfjällen strax före 09:30. Solen strålar från den klarblå himlen men det är fortfarande rätt kyligt i luften - kanske 3 grader varmt - och nästan vindstilla.


Vi köper en enkel biljett för liften upp på Storfjället (50 kr/person) och är uppe på kalfjället i 10-tiden. Dags att smörja in ansiktet med solskyddsmedel:


Vi åker leden mot Storfjällsgraven. Ulla har bakhalt och lägger på ny valla:


Med nyvallade skidor drar Ulla iväg i hög fart:
Framme vid Storfjällsgraven går leden brant utför. Vi åker slalom i vida svängar ner i dalens botten. Nu kommer fjällskidorna väl till pass:
Stugan i Storfjällsgraven har precis stängt för säsongen. Vi fortsätter längs leden mot Hemfjällsstugan. Leden går först neråt i Storfjällsgraven någon kilometer innan den svänger upp på Hemfjället. Nu börjar det bli svettigt i det skarpa solskenet:
Vi sätter oss i en solgrop vid Hemfjällsstugan, äter upp matsäcken och njuter i solen. Därefter tar vi kaffe/te och våffla med hjortronsylt på Hemfjällsstugans solterass:


Från Hemfjällsstugan går leden tillbaka mot Högfjällshotellet svagt uppåt till en början:


Vi viker av från leden och åker på den härliga skarsnön upp på en liten topp:


Sen bär det av i full fart ner mot Högfjällshotellet:


Sista biten till parkeringen vid Högfjällshotellet går det svagt uppåt igen. När vi är framme vid bilen är klockan inte mer än 15 så vi bestämmer oss för att åka till Lindalen och titta på lavskrikor nu när vi ändå är här uppe i fjällen. Mer därom senare.

Inga kommentarer: