2015-01-11

Faxberg

Från söndagens skidtur längs Vildmarksleden från Sörskog till Faxberg och vidare till fågelmatningen ca 500 meter sydost om Faxberg.

Vi hade tänkt åka längs Sörskogs spårade banor, men nyfikenheten på fågelmatningen intill Vildmarksleden ca 500 meter sydost om Faxberg tar överhanden. Vi tar den ospårade Vildmarksleden mot Faxberg. Det ligger några decimeter ganska kompakt nysnö längs leden efter senaste dygnets snöfall och kraftiga vindar.
Det tar oss nästan en timme att pulsa de ca 3 kilometrarna från parkeringen i Sörskog till Faxberg med våra smala löparskidor.

Jag tar några bilder på de vackra husen i Faxberg med mobilkameran (Samsung S5). Vi har varken kikare eller "riktig" kamera med oss.
Här kommer bilderna i storlek 2048x1152 bildpunkter med originalet direkt ur mobilkameran följt av bilden processad i Lightroom:

Man kan konstatera att mobilkameran fungerar ganska bra för den här typen av bilder. För fågelfotografering är den dock helt oduglig. Därför blev det inga bilder från fågelmatningen trots mängder av tofsmesar, blåmesar, talgoxar m fl småfåglar som inte lät sig störas av oss när vi åt vår matsäck tätt intill matningen.

En länk till Leksands Fågelklubbs lavskrikeexkursion till matningen 2014-11-29

Inga kommentarer: