2011-06-03

Monte Nerone, Le Marche, Italia

Även idag är det risk för regn i bergen i inlandet men vi åker ändå ca 70 km västerut upp på Monte Nerone 1525 möh. Vi passerar Pianello i dalgången söder om Monte Nerone innan vi börjar klättringen upp mot toppen:


Vägen upp är bred och belagd så det går snabbt upp till ca 1400 möh. Där hamnar vi bland molnen och sikten blir mycket dålig. Vi kör försiktigt vidare tills vi stoppas av en stor grind. Vi har nått toppen där en stor mastanläggning ägd av RAI ligger. Vi vänder neråt igen. På norrsidan av berget finns en skidlift med någon restaurang/bar men vi bryr oss inte om att leta rätt på dem i dimman.


En bit ner hittar vi den här informationstavlan som visar hur det ser ut när sikten är klar:


Det är gott om cyklister längs vägen:


Blomsterprakten är enastående här uppe:Vi möter en jordbrukare som reparerar sina stängsel efter vinterns snötyngder. Han hälsar glatt "Buongiorno" och tar inte illa upp för att vi är ute och botaniserar på hans betesmarker:

Velvet är en rock- och konstklubb i Rimini

Det verkar vara hästar som är vanligast här uppe:På väg tillbaka till Mondavio stannar vi till i den lilla bergsbyn Serravalle för en kopp cappucino med tiltugg. Där finns det här vackra soluret som visar den sanna tiden(tempo vero) utan korrektion för sommartid:

Inga kommentarer: