2013-03-19

Ishockey Säters IF - Leksands IF 4-5 (U13)

Tisdagskvällens match mot Leksands IF i Arla Arena i Säter är säsongens sista för U13-spelarna.

Det blir en rafflande match där Säter kvitterar till 4-4 i början av tredje perioden och därefter har flera fina chanser att ta ledningen, bl a ett stolpskott i fint läge framför mål av Säters tvåmålskytt nr 18 Jocke Grundström.

Tyvärr drar Säter på sig fyra utvisningar på kort tid som leder till spel 3 mot 5 under flera minuter under första delen av tredje perioden. Säter försvarar sig länge och väl och vaskar även fram en del målchanser i numerärt underläge men efter 10:35 lyckas Leksands nr 9 Marcus Karlberg trycka in pucken till 4-5 med en man mer på isen.

Efter 13:11 drabbas Säter av ytterligare en utvisning. Inte förrän efter 14:09 lyckas domaren hitta en Leksandsutvisning. Säter tar ut målvakten - storspelande nr 20 Philip Gustafsson - och spelar 5 mot 4 under matchens sista 50 sekunder. Pucken smiter tätt förbi Leksandsmålet flera gånger innan slutsignalen går.

Nr 20 Philip Gustafsson imponerar med säkert målvaktsspel. Även nr 16 Daniel Andersson, nr 11 Adam Bäckehag och nr 29 David Romlin gör fina insatser i matchen: