2008-07-02

Min lilla svarta

Min lilla svarta

Jag har fått den av dig
en liten svart bok
med flera hundra blanka sidor

Där kan du skriva dina dikter sa du
slipper du ha en massa lösa lappar
det finns till och med
en liten pennhållare
så håller du reda på pennan

Okey, inget fattas mig
jag har papper, penna och Dig.

(Margith Hadin)

6 kommentarer:

Marie sa...

Hej!
Nu är det dags igen, tar det aldrig slut med tårar? Det verkar inte så! Sitter här och lyssnar på " Jag vill tacka livet" med Arja. Om jag så ska träna varje dag för att lära mig den, så kommer jag att sjunga den sången för dig faster.
TACK Göran för all energi du har och låter oss få ta del av allt fint Margith skrivit och fotat.Jag tittar varje dag.
Till Eva vill jag bara säja: TACK för att Du var en sån underbar vän till Margith. Jag hoppas Du förstår hur mycket du betyder!!!
Ge Danne Och Robban en stor KRAM från mig.//KRAMAR Marie

Anonym sa...

Tack Marie! Mina tårar tar heller aldrig slut. Sorgen blir "offentlig" på ett ovant sätt på Internet men Margith var älskad av alla som hade förmånen att få känna henne - och det är många. Hon har - förlåt - hade - brevvänner i USA och England bland annat.Jag försöker informera också dem om hennes skapande i olika former - och då är Internet ett oslagbart media.
Jag tror att hon i huvudsak höll sitt diktskrivande för sig själv - och nu finns det en omfattande källa att ösa ur. Hon skrev ju alltid pricksäkra verser i samband med alla högtidsdagar inom familj/släkt/vänner och var också alltid med och framförde dem. Men många av de dikter hon behöll för sig själv är så personliga att det kan var svårt att publicera dem.

Det skulle vara helt underbart om du/ni (sångfåglarna från Söderfors/Hedesunda/Sevallbo) kunde framföra "Jag vill tacka livet". Margith tyckte också om "Morgon på Kungsholmen" och "Och himlen är oskyldigt blå" (Ted och Kenneth Gärdestad). Tack vare http://ismalv.blogdog.se upptäckta jag "Ljuset" av Björn Afzelius som jag tycker passar väldigt bra in på Margiths egna tankar.

/Göran

Marie sa...

Gomorron Göran!
Ska prata med alla i Sevallbo under den kommande helgen,så får vi provsjunga lite tillsammans-Det kommer att ordna sig!
Jag har förresten en jättegullig bok som Margith skrivit till mig när jag var liten. Hon var barnboksförfattare oxå. Den heter "Maries färd till Dalkarlsbo". Ska försöka scanna in den på jobbet så kan jag maila den till dig om du vill se.Nu måste jag tyvärr cykla till jobbet(sista dagen innan 5 veckors semester)//Kram Marie

Anonym sa...

Den boken vill jag gärna se!

Anonym sa...

Margith var min allra bästa vän.. och jag saknar henne så oerhört.jag gråter och minns och tänker...aldrig mer ...men det visste Margith och gav mig tröst redan innan hon gick bort genom uppmaningar att vi skulle leva nu...inte sörja för länge...leva för henne också..Hon hade det jobbigt sista tiden...hon fick ro nu .och jag är helt övertygad om att Margith och jag möts igen (hon ger mig säkert ett tecken på det snart) Marie! jag är också väldigt glad att ha fått träffa Margiths släktingar och vänner från Söderfors med omnejd..vi har haft mycket kul ihop, tycker du inte? Kram från Eva

Monkan sa...

Nu vet jag vilken bok du menar Marie, jag har oxå en som Margith skrev även åt mig. Måste leta på den hos mamma så kan du visa den för Göran oxå. Hittade en teckning som Margith ritat åt mig då jag var liten. Unda om man kan lägga ut den här.. ska kolla det
kramen till er alla