2011-01-06

Hurghada by night

Sista kvällen i Hurghada. Vi vandrar in i Bazar-området i stadsdelen Dahar. Här i Dahar bor huvuddelen av Hurghadas infödda befolkning. Ju längre in i Bazar-området vi kommer desto färre turister och desto mindre uppvaktning från försäljare får vi. Försäljningen här är i huvudsak riktad mot egyptier. Torghandel på torget vid moskén:




Vi förirrar oss in i de smala gränderna och blir efter ett tag osäkra på vilket håll vi ska gå åt för att komma tillbaka. Efter lite funderande och dividerande bestämmer vi oss för att gå tillbaka samma väg som vi kom. Det går utan problem och snart är vi tillbaka i de mer turistiska delarna av Bazaren. Här är gatorna avstängda för biltrafik, men man får se upp för mopeder, motorcyklar och andra tvåhjulingar:




Tillbaka på huvudgatan som går förbi vårt hotell. På den här sträckan delar en hög refug gatan. Bra att gå på om man inte vill bli uppvaktad av försäljarna:


Här har Ullared en filial:


Vårt hotell i kvällsljus:


Ulla hittar en lärarkollega i butiken vid vår hotellentré. Han jobbar som lärare i Alexandria men extraknäcker som försäljare. Lärarlöen är så låg - ca 650 kr/månad om jag uppfattade det rätt - att han måste extraknäcka för att klara att försörja familjen:

Inga kommentarer: