2011-01-01

Nyårsdagen 2011, Hurghada, Egypten

Vårt rum på Triton Empire Hotel är mycket stort och luftigt med en dubbelsäng och två enkelsängar. Allt är rent och fint, inga mygg eller andra småkryp och temperaturen perfekt hela dygnet. En positiv överraskning!




Utsikt från vår balkong mot en av hotellets pooler. Gatan utanför är livligt trafikerad av ständigt tutande taxibilar. Trots denna kakafoni som pågår i stort sett dygnet runt sover vi gott om nätterna:


Badstranden utanför systerhotellet Triton Empire Beach är tillgänglig för oss. Vi får gå 250 meter till hotellet och ytterligare ca 200 meter förbi hotellets poolområde ner till stranden. Vattentemperaturen upskattar jag till ca 22 grader. Det går utmärkt att bada och man kan ligga i ganska länge utan att bli frusen. Det går även att snorkla i badviken. Det finns några korallbankar med många fiskar ganska nära stranden. Bilden är tagen i 15:30-tiden. Solen ligger lågt, vinden från havet är ganska kylig och badgästerna lämnar stranden:


Stranden på andra sidan "vår" pir är ohyggligt skräpig:


Viken på andra sidan "vår" pir är en liten småbåtshamn:


Här hittar vi också partytältet som vi tillbringade nyårsaftonen i. Det ligger på markplanet till ett hotellskelett. Det kunde vi inte se i mörkret på nyårsaftonen - men golvet som täcktes av mattor kändes faktiskt en aning ojämnt!:


Gatan mellan vårt hotell och strandhotellet med diverse butiker och gatusäljare. Pojken längst till höger blir vår fruktleverantör på vår nästan dagliga vandring ner till stranden. En mycket charmerande kille i 12-årsåldern som vi har en del prutningsduster med. En karbinhake på min ryggsäck väcker hans intresse. Han vill ha den som betalning för frukten. Han får den när vi går tillbaka till hotellet sista baddagen:


Vårt hotell i bakgrunden till höger. Det heter även "The Three Corners" och har en stor skylt med texten "You call it paradise - we call it empire":


På andra sidan gatan vid vårt hotell finns ett apotek - som vi inte behöver besöka! - och en liten "Super Market" där vi handlar vatten och annat smått occh gott:


En skräpig ödetomt mitt i stadsdelen Dahar i Hurghada. "Sayed Karim Street" är gatan som passerar vårt hotell några hundra meter åt höger. Det är en livlig affärsgata:


En moské ligger vi en bred gata som leder ut ur Hurghada:


De flesta egyptierna i Hurghada bor här i stadsdelen Dahar. Det här är den närmaste parallellgatan till den livliga affärsgatan som passerar vårt hotell. Lugnt och tomt på folk men fullt med skräp överallt:

2 kommentarer:

Skatan sa...

Exotiskt och annorlunda och det där med skräp är ju verkligen konstigt ... även i Thailand slänger folk skräpet så fort de kan på gatan eller vägen ... bara det är utanför tomtgränsen.

Vi fattar inte att man inte vill ha det rent och fint överallt omkring sig.

Men vilket fint hotellrum ni har.

Härligt !

Kram!

Göran Bength sa...

Hurghada är väldigt skräpigt, Luxor såg bättre ut - det lilla vi såg från bussen. Enligt vår guide är Kairo världens näst mest nedskräpade stad - endast Mexico City är värre.