2013-07-09

Nyköpings gästabud

Vi vaknar till ytterligare en solig och varm dag på Husvarpen i Nyköpings skärgård.
Det är skönt att lägga sig ute på klippan och slumra vidare när morgonsolen gör att det blir för varmt i tältet:


Vi tillbringar dagen med sol och bad på Husvarpen. Ett lågtryck med mycket regn väntas passera östra Svealand under morgondagen så vi bestämmer oss för att återvävända till fastlandet under dagen. En frisk sydlig vind har börjat blåsa men vi ligger i perfekt lä på Husvarpens norra sida. Fram på eftermiddagen paddlar vi in till bryggan vid Svärdsklova, lastar ur kajakerna, lastar bilen och åker in till Nyköping. Vi gör ett besök på Turistbyrån för att försöka hitta boende för natten i Nyköping men bestämmer oss till slut för vårt favoritställe Villa Mästerlotsen i Gamla Oxelösund.

På turistbyrån ser vi att det ges en föreställning av skådespelet/musikalen "Nyköpings gästabud" under kvällen. Den startar redan i 17:30-tiden med mingel med skådespelare och medeltida lekar utanför Nyköpingshus. Vi köper två biljetter och åker ner till hamnen och äter en snabb middag på en av restaurangerna där. Efter middagen har vi lyckligtvis bara en kort promenad fram till Nyköpingshus:
Den här klassiska bilden på själva gästabudet får representera en bild från föreställningen:


Bildspel med bilder från föreställningen

Det är ett färggrannt och omtumlande skådespel med mycket och rockig musik. Mycket se- och hörvärt!

1 kommentar:

Skatan sa...

Härliga sommarbilder i "mina" trakter. Nästa gång ni är här får vi träffas. (Vi kanske var i Italien när ni var här i somras). Nyköpings Gästabud är en härlig tradition. Nu missade vi årets föreställning av någon anledning.

Kram!