2011-05-31

Mondavio, Le Marche, Italia

Tisdagen börjar med en vandring på småvägar strax öster om Mondavio. Marco har gett oss en karta med en lämplig rundtur på ca 2 timmar inritad. Vi går mycket sakta - dels är det branta backar, dels finns det så mycket intressant att se och lyssna på:


Sydnäktergalens vackra sång följer oss i stort sett hela vägen. Men den är nästan omöjlig att få syn på i det täta lövverket. Jag lyckas till slut få en bild på vad som visar sig vara en ung sydnäktergal. Den sitter bakom några kvistar som stör bilden och gör det omöjligt att få skärpa med kamerans autofokus. Jag tar några bilder med manuell fokus och en av dom blir riktigt bra:
(fler blom- och fågelbilder från vandringen kommer senare)

Mondavio sett "underifrån":


Efter ett par timmar har vi avverkat knappt en tredjedel av den planerade sträckan och väljer att ta en genväg och därigenom hoppa över den bortre halvan av sträckan. Väl tillbaka i lägenheten i 14-tiden - svettiga och rätt trötta i benen - tar vi bilen till kusten och ett uppfriskande dopp i Adriatiska havet. Idag är det lätt att hitta lediga parkeringsplatser nere vid stranden - till skillnad mot i söndags då det var överfullt av söndagslediga italienare här. Vi får också vara ganska enasamma på stranden. Vattentemperaturen är säkert en bit över 20 grader - mycket behagligt!

Inga kommentarer: