2012-10-28

Portonovo, Le Marche, Italia

Efter vår lilla sightseeing i Falconara Alta sätter vi kurs mot den lilla orten Portonovo vid kusten mellan Ancona och Monte Conero. Vi var på väg dit vid förra årets besök i Le Marche men valde då att åka upp på Monte Conero i stället.

Efter ett antal felkörningar åt olika håll i Anconas omgivningar lyckas vi leta oss ner till Portonovo.

Min föreställning att Portonovo är en liten mysig hamnstad med en hamn full med fiskebåtar och omgiven av fiskrestauranger visar sig vara helt felaktig. Portonovo är bara ytterligare en badort längs kusten mot Adriatiska havet. Den är i och för sig unik med sitt läge inne i en vik omgiven av branta berg. De flesta andra badorterna ligger längs öppna vidsträckta stränder.

Det är söndag och ganska mycket folk här som promenerar längs stranden. Det vimlar av restauranger och barer - men alla utom en uppe vid första parkeringen är stängda. Årets badsäsong är över.

Innanför stranden ligger en liten insjö med flera spännande fåglar. I ena sjöänden finns tom ett litet torn för fågelskådare.

Vid den lilla insjön i Portonovo:


Smådopping:


Rörhöna :


Sothöns:


En långväga(?) kajakpaddlare med rejäl packning på väg in till stranden i Portonovo:Flaggan ser ut att vara den internationella varningsflaggan för "dykare i vattnet"

Tornet, Portonovo:
Lek med vattenskoter i surfvågorna vid Portonovo:


Vi äter en lätt lunch på restaurangen vid parkeringen och drar vidare söderut. På väg upp från Portonovo stannar vi till vid en utsiktpunkt och betraktar Portonovo från ovan:


Inga kommentarer: