2012-07-10

Oskarshamn

Regnskuren i Valdemarsvik får oss att genast dra vidare söderut längs E22 mot Västervik. Där är det överfullt med folk och trångt på gatorna. Vi besöker Turistbyrån för att få hjälp med att hitta något ställe att övernatta på, men allt - tom campingen - är uppbokat eftersom det är visfestival på gång. Vi hinner se oss omkring i hamnområdet och ta en kort fikapaus medan vi funderar på fortsättningen. Till slut bestämmer vi oss för att fortsätta söderut längs E22 till Oskarshamn.

Vi har telefonnumret till Oskarshamns turistbyrå och får därifrån numret till vandrarhemmet Logi Tuppen som har ett ledigt rum.


Logi Tuppen ligger i Oskarshamns Folkhögskolas lokaler högt uppe på berget nära Norra vattentornet:


Vi installerar oss på Logi Tuppen och tar cyklarna ner på stan för att försöka hitta en matbutik för att införskaffa morgondagens frukost och en restaurang för kvällens middag. I hamnen hittar vi en informationstavla där olika typer av service finns markerade på en karta. Endast ICA Nära och Shell 7-Eleven finns med som matbutiker. ICA Nära stänger klockan 20 så dit hinner vi inte. Återstår Shell 7-Eleven som ligger ute vid E22 några kilometer bort. Vi drar iväg på cyklarna mot E22 och upptäcker så småningom Shell-skylten långt borta:


Nu gäller det bara att hitta en cykelväg som tar oss över E22. Vi frågar några personer med lokalkännedom och via deras anvisningar letar vi oss fram till Shell-macken. Deras matutbud är begränsat så jag frågar expediten om det här verkligen är den enda matbutiken i Oskarshamn som har öppet efter klockan 20. Hon skrattar och säger: "Nej då - ICA Maxi, bara ett par hundra meter härifrån har öppet till klockan 22".
Tack för det - därmed är både morgondagens frukost och kvällens middag fixade!

Inga kommentarer: