2012-07-10

Stegeborg

Efter färjeturen över Bråviken fortsätter vi söderut över Vikbolandet. Via Ö Husby letar vi oss ner till Slätbaken som är nästa stora havsvik. Längst in i Slätbaken ansluter Göta Kanal. Vi kör på småvägar genom ett småkuperat jordbrukslandskap i sakta mak och nästan utan någon annan trafik - ledda av GPS-en. Vi är osäkra på om detta verkligen är "rätta" vägen ner till färjeläget vid Norrkrog men vi kommer fram precis när färjan anländer från andra sidan Slätbaken. Vi kör ombord som första bil och undan för undan ansluter andra bilar som jag känner igen från den föergående färjeturen - så vi har nog inte kört så "fel" i alla fall.

På andra sidan Slätbaken ligger Stegeborg:


Stegeborgs Hamnkrog ligger lägligt vid gästhamnen intill färjefästet:


Från Stegeborg går snabbaste vägen söderut i riktning VNV mot Söderköping och vidare längs snabba E22.
Vi väljer att köra längs mindre vägar rakt söderut och tar sikte på att ansluta till E22 vid Gusum men ändrar oss under resans gång och kommer så smånngom fram till Valdemarsvik där vi möts av en rejäl regnskur.
Den här delen av resan går bitvis på små grusvägar i ett mycket vackert landskap. Det är som att köra bil i en skärgård. En bit österut ligger vackra Sankt Annas och Gryts skärgårdar med pärlor som Missjö-arkipelagen och Harstena som jag ofta besökte med segelbåten på 70- och 80-talet. Missjö-arkipelagen ligger bra till även för paddling med havskajak med Tyrislöt som lämplig utgångspunkt.

Inga kommentarer: