2012-01-13

Läkarbesök, Khao Lak

Det är nu dags att ta hand om öronvärken som besvärat mej de senaste tre-fyra dagarna. Resebolaget (Apollo) bokar in mej kl 12 hos Dr Arthorn på Inter Clinic i Khao Lak.
Det är gott om tid men vi tänker passa på och se oss omkring i Kaho Lak så vi drar iväg med taxi till Koh Kho Khao Pier och longtailbåt till Nam Khem Pier. Där får vi en taxichaufför som vet var Inter Clinic ligger och kommer överens om priset 500 baht (ca 125 kronor). Det är ca 25 km från Nam Khem Pier till Inter Clinic i centrala Khao Lak.

Vi kommer fram till kliniken redan i 11-tiden:


Vi bestämmer oss för att ta en promenad den knappa kilometern ned till stranden. Det är en ganska trist stadsgata med turistinriktade butiker.

Common Myna, Acridotheres tristis, Kaho Lak:


Vi hittar ingen öppen bar/café så vi fortsätter vår vandring en bit längs stranden. Här ligger hotellen sida vid sida - men stranden är allmän. Vi går in på ett hotellområde - Mukdara Beach Villa & Spa Resort - och hittar fram till en bar intill hotellets pool. Allt är lite dyrare här än på Koh Kho Khao - men det kan ju bero på att det här hotellet är en något lyxigare variant. De har i alla fall gott kaffe och te. Efter fikat letar vi oss ut mellan bungalows och pooler till hotellets huvudingång och när vi kommer ut på gatan igen är vi redan halvvägs tillbaka till kliniken.
Vi är några minuter tidiga men blir vänligt mottagna av en kvinnlig receptionist. Hon fyller i några blanketter med mitt namn och födelsenummer. Hon vet att vi använder födelsenummer i Sverige och vill ha med det ifall det blir en försäkringsfråga. Dr Arthorn visar sig vara en ung och mycket trevlg läkare. Han tittar in i mitt öra och säger "Very very bad" och skrattar. Han säger att det är en inflammation i ytterörat och visar hur jag ska använda örondropparna som han ordinerar - 3 droppar, 4 gånger per dag, 5 minuter varje gång. Jag får också en uppsättning piller - Floxcipro 500 - mot inflammationen, som jag ska ta 2 gånger per dag de närmaste 5 dagarna. Han frågar hur länge jag är kvar i Thailand och menar att det inte ska vara något problem för mej att flyga hem på söndag som planerat. Jag betalar 3000 baht och får mina mediciner i receptionen. Där sitter flera patienter med öronproblem och väntar. Öroninflammationer är tydligen en av de vanligaste turiståkommorna i Thailand.

Det vi hittills har sett av Khao Lak lockar oss inte att stanna kvar så vi går ett hundratal meter upp till stora vägen (nr 4) där vi hittar en taxistation. Vi säger vart vi vill åka och får priset 600 baht. Det visar sig vara ett fast pris enligt en stor skylt. När jag säger att vi kom hit för 500 baht ler han glatt och säger ok - 500 baht till Nam Khem Pier. Det är basen själv som kör oss - som vanligt lugnt och försiktigt.

Väl framme vid Nam Khem Pier bestämmer vi oss för att titta lite närmare på den inte så turistiska lilla orten Ban Nam Khem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Thanks in favor of sharing such a pleasant thinking, post
is good, thats why i have read it fully
my site :: Tropical Holidays