2012-01-02

Strandvandring, Koh Kho Khao

Bildspel

Första morgonen i Thailand. Solen går upp i 06:30-tiden och fåglarna börjar kvittra ljudligt. Det är stora glipor runt ytterdörren så fågelsången hörs tydligt på rummet men vi tar det lugnt och sover ut ordentligt. Vi börjar dagen med en lång och god frukost på hoellrestaurangen Chaba nere vid stranden.

Den lilla sandön Koh Pa ca 3.5 km utanför stranden från restaurangen:


Efter frukosten spanar vi in några av de fåglar som vistas inom hotellområdet.
Chestnut-headed Bee-eater, Merops leschenaulti, Koh Kho Khao Resort:






Större piplärka, Paddyfield Pipit, Anthus rufulus, Koh Kho Khao Resort:


Oriental Magpie-Robin, Copsychus saularis, Koh Kho Khao Resort:


Common Myna, Acridotheres tristis, Koh Kho Khao Resort. Mycket vanlig och ses oftast i par:




Vi bestämmer oss för att testa att vandra längs stranden ner till piren på Koh Kho Khaos södra spets. Det är tryckande varmt och fuktigt men när det blir för hett tar vi oss helt enkelt ett dopp. Det är gott om plats på stranden och ganska lättvandrat på den hårt packade sanden när vattennivån är låg. Det är ganska stor skillnad på ebb och flod.

Småspov, Whimbrel, Numenius phaepous, stranden söder om Koh Kho Khao Resort:







Brahimy Kite, Haliastur indus, stranden söder om Koh Kho Khao Resort:





Stranden söder om Koh Kho Khao Resort. Restaurangerna Cool House och Lazy House närmast till vänster (1 km söder om KKK Resort) , Koh Kho Khao Island Beach Resort, The Tacola Resort och Andaman Princess Resort längst bort till höger (ca 3.6 km från KKK Resort):


Krabba, Andaman Princess Resort:


Koh Kho Khao Resort nästan längst ut på udden från Andaman Princess Resort ca 3.6 km söder om KKK resort:


Varan i saltvattenpölen mellan Andaman Princess Resort och samhället vid Koh Kho Khaos södra pir. En drillsnäppa sitter på stranden där varanen går upp ur vattnet:






Common Flameback, Dinopium javanense, Andaman Princess Resort, Koh Kho Khao:


Väl framme vid piren (efter ca 3 timmars vandring i långsam takt och med många avbrott för bad och foto) handlar vi frukt och sätter oss i skuggan tillsammans med taxi- och båtförare som väntar på körning.
God frukt, Kho Koh Khao:


Därefter är vi en enkel lunch på en av restaurangerna vid piren. Medan vi äter börjar det regna. Det regnar ordentligt och ingen ljusning verkar vara i skte så vi tar en taxi tillbaka till KKK Resort. Regnet håller i sig resten av dagen. Vi avlsutar dagen med middag på hotellrestaurangen Chaba. När solen går ner vid 18:30-tiden blir det snabbt kolsvart ute. Vi känner fortfarande av jetlagen så vi passar på att krypa till kojs tidigt. Regnet fortsätter.

Inga kommentarer: