2013-06-26

Andasibe-Mantadia National Park - Indri

Vi anländer till Andasibe-Mantadia National Park i regnskogen öster om Antananarivo i 10-tiden. Det regnar! Vi drar på oss regnkläderna och vandrar in i parken med vår guide Monica. Hon har telefonkontakt med en annan guide som redan är inne i parken med en grupp och har hittat några sovande Indri-lemurer.

På vägen till Indrierna passerar vi en sovande Common Brown Lemur högt uppe i ett träd:


En stor spindel mitt i sitt regnvåta nät:


En kvart senare är vi framme vid Indrierna. Den här tiden på dagen har de sin vilostund och sitter/ligger stilla högt uppe i lövverket. Mycket svårfotade i regnet!:


Flera Common Brown Lemur sitter i träden bredvid:
... och några Eastern Woolly Lemur


Några färgklickar i det gröna:
Vi vandrar vidare i regnet. Det är riktigt blött i snårskogen. Man får en rejäl dusch om man råkar stöta till en klen trädstam eller gren:


Efter en och en halv timme i parken går vi nerför en lång brant och hal backe ner till den stenbelagda stigen nära entrén. Regnskogen är grön och tät:


Vi stannar till i en liten glänta och spanar förgäves upp i de omgivande täden:


Gigantiska ormbunkar växer här:


Monica visar en intressant växt vars blad kan användas som toilettpapper:


Monicas telefon ringer. Hennes kollega har hittat en grupp diademsifakor. Vi vänder tillbaka och går uppför den branta backen in i den täta regnskogen igen. Nu har regnet lättat betydligt men det är fortfarande mycket vatten i lövverket ovanför oss.

Inga kommentarer: