2013-06-17

Manakara vid Indiska Oceanen

Stoppet vid vägavstängningen blir bara ca 45 minuter för vår del men det innebär att vi kommer försent till den planerade lunchen på Délices Hotel nära järnvägsstationen i Manakaras centrum:


Andry ringer en av sina kontakter i Manakara och fixar lunch på en hotellrestaurang (Parthenay Club?) vid stranden till Indiska Oceanen. Perfekt!
Medan vi väntar på maten hinner vi titta närmare på stranden och havet:


Maten - grillad fisk med ris och grönsaker tillsammans med vår huvudsakliga dryck på Madagaskar: Eau Vive - smakar förträffligt!


En brun majna, Common Myna, Acridotheres tristis i en palm vid lunchrestaurangen:


Efter lunchen inkvarterar vi oss i Délices Hotels annex, som ligger strax intill vår lunchrestaurang, och tar en promenad längs stranden och Manakaras vackra strandpromenad:
Kokosnötförsäljare längs strandpromenaden i Manakara:


Ungdomar på väg upp från stranden i Manakara:


Vi befinner oss nu i den del av Manakara som ligger på utsidan av Canal des Pangalanes. Det är en mycket lugn stadsdel med många byggnader för olika officiella institutioner. Ingen biltrafik och vi har kanalen på ena sidan och havsstranden på den andra på nära promenadavstånd. Det känns riktigt bra med ett extra dygn här.

På kvällen äter vi middag på Délices strandrestaurang. Vi är de enda gästerna. Middagen som ingår i priset är förbeställd - en överraskning. Pga språkförbistring är vi lite osäkra på vad vi får men det verkar vara någon form av langust som huvudrätt.

Inga kommentarer: