2013-06-16

Ranomafana Village

Efter en stunds vila och uppfräschning i vår bungalow på Setam Lodge efter vandringen i nationalparken åker vi ner till byn Ranomafana ca 4 km längre österut längs RN45.

Ranomafana är en liten tll synes välmående by med ett myllrande folkliv längs RN45. Här kan vi promenera omkring och fotografera utan att bli uppvaktade av nyfikna bybor. Här är det vi som är nyfikna. Närheten till nationalparken innebär nog att byborna är vana vid turister:
Namorona River rinner genom byn.
En provisorisk träbro över ån ersätter den höga stålbron som förstördes av enorma vatenmassor i samband med ett oväder för en tid sedan:
På andra sidan ån ligger en vacker park omkring den varma källa som förser bl a en allmän badinrättning och en populär swimmingpool med varmvatten:


I parken finns många intressanta och vackra växter:
">

Tvätt i Namorona River:


Tvätt på tork:


Vi återvänder till RN45 och bevittnar lastningen av en taxi-brousse. Dessa små bussar finns överallt längs vägarna och utgör Madagaskars kollektivtrafik.


Lastningen klar:


I ett moln av svart diselrök drar den tunglastade taxi-broussen iväg västerut längs RN45:


Marknadskommersen avtar när kvällningen kommer:


Tre gäss tar över vägen:


Vi återvänder till vår bungalow på Setam Lodge efter en trevlig eftermiddag i byn. Nu återstår bara en nattsafari på programmet innan middag och välbehövlig sömn på Setam Lodge.

1 kommentar:

Skatan sa...

Vilka underbara resor och äventyr du gör Göran och vilka härliga, spännande bilder du delar med dig av.

Snart har du sett "hela" världen.

Kram!