2013-06-17

Ranomafana - Irondro

Vid frukosten berättar Andry att morgondagens (tisdagens) planerade tur med tåget från Sahambawy till Manakara nere vid kusten till Indiska Oceanen är inställd till stor glädje för en del av oss. Det är den punkt på programmet som oroat mest. Nu får vi istället en biltur på totalt ca 180 km längs RN45 till Irondro och sedan vidare längs RN12 till Manakara. Vi kommer till Manakara en dag tidigare än planerat och får därigenom ett extra dygn i Manakara.

Vi får återigen en solig och skön dag trots att vi befinner oss mitt i regnskogen. Vägen går genom ett böljande landskap ner mot kusten. Vi stannar och beundrar utsikten från en fin utsiktspunkt.

Böljande kullar med regnskog, bambu och de resandes träd (Traveler's tree):
De resandes träd (Traveler's tree):
Bambuskog:


En bosättning långt nere i branten:


Ett par blyga tjejer kommer fram och hälsar på:


En kille driver en liten hjord med zebus längs vägen. Zebuhjordar förekommer ofta på vägarna:


Vi blir omkörda av en taxi-brousse med Madagaskars flagga uppe. Flaggan signalerar att detta är en liktransport (fotad genom vindrutan:


Två glada flickor på ett risfält längs RN45:


Där vägarna RN45, RN12 och RN25 möts ligger den fina lilla byn Irondro. Vi har åkt ca 80 km från Setam Lodge utanför Ranomafana så det passar bra att ta en promenad längs huvudgatan och sträcka på benen en stund:


Vi ser många röda lastbilar lastade med THB - Three Horses Beer - längs vägarna. Märkligt med ett engelskt namn i detta franskspråkiga land:


Även här kan vi vandra fritt utan närgågna försäljare - men barnen vill gärna bli fotograferade:


Tung transport på RN12:

Inga kommentarer: