2013-06-21

Ranohira - porten till Isalo National Park

Idag står en heldag i Isalo National Park på programmet. Staden Ranohira ca 15 km nordost om vårt hotell "Le Relais de la Reine" är startpunkt för besök i nationalparken. Andry betalar entré- och guideavgifterna i parkentrén. Dessa avgifter ingår i priset för resan.

Vår guide för dagen går igenom förmiddagens tur i parken. Vi ska vandra ett par km till "La piscine naturelle" (den naturliga bassängen) där vi kan ta ett dopp om vi vill. Vi har badkläder med oss!:


Det visar sig att turen börjar med en bilfärd på ca 4 km längs en fruktansvärt gropig och spårig väg. Vägen är för dålig för att vi ska kunna använda Andrys buss. I väntan på bilen som ska ta oss in i parken ser vi oss omkring i Ranohira:
RN7 är huvudgata i Ranohira:


På torget vid parkentrén står ett par beväpnade soldater:


En originell man kommer fram till oss. Andry pratar med honom och förklarar att mannen kommer från sydligaste Madagaskar och vill ha pengar. Andry ger honom till slut en sedel på några hundra eller tusen(?) ariary och mannen vandrar vidare längs RN7:


En välklädd man spatserar förbi längs RN7 i Ranohira:


Efter en kvarts väntan kommer vår bil. Det är en skruttig Peugot 505 ombyggd invändigt för att få plats för sex personer (inklusive chauffören) i tre rader:


Efter en kvart på den gropiga vägen där vi får passa oss för att inte slå huvudet i taket är vi framme vid vandringsleden in i Isalo National Park.

Inga kommentarer: